| Ánizsos kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 evőkanál tejföl 4-5 dl tej reszelt citromhéj 1 evőkanál rum kevés őrölt ánizs 8 db tojássárgája 10 dkg kristálycukor 1 evőkanál kristálycukor 0,5 dl tej 4 dkg élesztő 50 dkg liszt 10 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin Elkészítés: Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt az átszitált liszthez öntjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a reszelt citromhéjat, az őrölt koriandert és ánizst, a tejfölt, az olvasztott margarint, a tejet, majd az élesztős lisztbe öntjük. Simára gyúrjuk, és langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, betakarjuk őket 1-1 tállal, hogy megtartsák az alakjukat, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük őket tojássárgájával, és a tetejükön sugár alakban három bevágást ejtünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, a tetejüket megszórhatjuk kristálycukorral. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |