| Tepsis gombás marhahús receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg marhahús 25 dkg gomba 20 dkg sárgarépa 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 4 darab babérlevél 2 kisebb paradicsom 6 dkg margarin 1 dl tejszín 0,5 l vörösbor só, bors, pirospaprika, tárkony, majoranna, friss bazsalikomlevél Elkészítés: A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a csíkokra vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát és fokhagymát köré tesszük a paradicsommal együtt, a felvágott húsokra helyezzük a gombát és répát. Ezután megkenjük a fűszerekkel a babérlevelet, rátesszük, betesszük sülni 180 fokon fóliával letakarva kb. 1 órára. Utána a hús puhul, ezután kivesszük, ráöntjük a bort, a tejszínt és rakunk rá margarint. Visszatesszük és még egy 45-50 percet sülni hagyjuk, még jó puha nem lesz a hús. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |