Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsintalepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
pohár liszt,
1 tojás,
1 pohár tej,
4 alma,
kevés vaj,
fahéj,
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
gyerekek szeretik,főleg ha csokiöntettel van leöntve ;)


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mesés almás » Almás és túrós pite » Almás krémes Emyke módjára » Almás-túrós süti
» Almás-diós papucs » Almás-túrós farsangi fánk » Ripsz-ropsz Almás » Almás karottalé (4-6 adag)
» Olaszos-almás vadkacsamell » Almás rácsos » Almás csirkemáj » Almás guba
» Apa almás batyuja » Almás-zabpelyhes cookies » Almás vagdalt » Szőlős-almás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.