| Almás-túrós farsangi fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: * 25 dkg túró * 25 dkg liszt * fél kávéskanál sütőpor * 1 narancs héja * 1 savanykás alma * 2 db tojás * 23 dkg cukor * 2 tasak vaníliás cukor * fél dl tej * 3 evőkanál rum Elkészítés: A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát. 160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk. Elkészítés: Hozzávalók: * 25 dkg túró * 25 dkg liszt * fél kávéskanál sütőpor * 1 narancs héja * 1 savanykás alma * 2 db tojás * 23 dkg cukor * 2 tasak vaníliás cukor * fél dl tej * 3 evőkanál rum Elkészítés: A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát. 160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: watermiller Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |