| Apa almás batyuja receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 kocka élesztő (5dkg) 5 dkg cuki 2 dl langyos tej 50 dkg liszt 10 dkg puha vaj 1 kk reszelt citromhéj só, őrőlt fahéj Töltelék: 5 dkg mazsola 1 ek rum 50 dkg savanykás alma 2 ek citromlé 5 dkg cukor 2 ek tej Elkészítés: A kovászhoz az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, és 1 kk cukorral meg 1 dl tejjel összekeverjük. konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük. A lisztet deszkára szitáljuk, mélyedést vájunk bele, a kovászt beleöntjük. a vajdarabokat a maradék cukorral, a citromhéjjal és 1-1 csipet sóval, fahéjjal együtt hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk, majd 30 percig kelesztjük. A mazsolát forró vízben megmossuk, leitatjuk, kis tálkába töltjük és rummal leöntjük. a meghámozott, kimagozott almát negyedeljük és kockákra vágjuk.Citromlével egy csipetnyi fahéjjal meg a rumos mazsolával 5 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A tésztát jól összegyúrjuk, kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. ( 10*10 cm) Mindegyikre tölteléket halmozunk és a tészta sarkait a töltelék felett összenyomjuk. Megzsírozott tepsiben fektetve, előmelegített sütőben még 10 percig kelesztjük. A maradék tejjel bekenjük, és kb 20 percig sütjük. Ha kihűt porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |