Tutireceptek.hu fejléc

Almás és túrós pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 kg savanykás alma
(vagy 1,5 kg tehéntúró,
10 dkg mazsolával)
60 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj, reszelt citromhéj

Elkészítés:
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk.




Túrós pitéhez

Az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-35 dkg porcukorral és két-három evőkanál rummal keverjük össze. Az így elkészített töltelékkel megtölteni a tésztát és készre sütni.

Tanácsok:
Ha túlságosan nedves lenne a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott burgonya » Almás lencsesaláta » Mézes Rákóczi túrós » Almás-sajtos rakott csirke
» Túrós almás turmix » Túrós semmi » Túrós-barackos szelet » Nagyon finom túrós muffin
» Diabetikus Almás pite 2 » Meggyes-túrós alagút » Aljnélküli túrós » Almasaláta hagymával
» Gombóc almásan » Tip-top almás » Almás palacsinta tepsiben » Marcipános-túrós kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.