| Almás és túrós pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 kg savanykás alma (vagy 1,5 kg tehéntúró, 10 dkg mazsolával) 60 dkg rétesliszt 25 dkg margarin porcukor, tejföl 2 tojás fahéj, reszelt citromhéj Elkészítés: A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. Túrós pitéhez Az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-35 dkg porcukorral és két-három evőkanál rummal keverjük össze. Az így elkészített töltelékkel megtölteni a tésztát és készre sütni. Tanácsok: Ha túlságosan nedves lenne a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |