| Almás-diós papucs receptLevesek Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (270 g) 2 alma 8 dkg dió 4 dkg cukor 1 csipetnyi fahéj 1 db tojás (a kenéshez) Elkészítés: A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés). Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal. A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással. Kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |