| Ripsz-ropsz Almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: -4 közepes méretű alma lereszelve -1 bögre kristálycukor -3egész tojás -1/2 bögre olaj -1,5 bögre liszt -1,5 evőkanál fahéj -1 teáskanál szódabikarbóna -1 kis csomag mazsola -A tepsi kikenéséhez zsír és liszt Elkészítés: -Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit. -Az almákat meg kell tisztítani és nagylyukú reszelőn le kell reszelni -Egy nagy keverőtálba kell ütni a 3db tojást, hozzá kell önteni az 1bögre kristálycukrot, 1/2bögre olajat, 1,5 bögre lisztet, 1,5evőkanál fahéjjat, 1teáskanál szódabikarbónát és robotgéppel jól össze, kell keverni. -A mazsolát és a reszelt almát, kézzel keverve bele kell forgatni a tésztába. -A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe. -Előmelegített sütőben 180fokon 25-30 percig kell sütni. A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |