Tutireceptek.hu fejléc

Ripsz-ropsz Almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-4 közepes méretű alma lereszelve
-1 bögre kristálycukor
-3egész tojás
-1/2 bögre olaj
-1,5 bögre liszt
-1,5 evőkanál fahéj
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 kis csomag mazsola
-A tepsi kikenéséhez zsír és liszt

Elkészítés:
-Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit.

-Az almákat meg kell tisztítani és nagylyukú reszelőn le kell reszelni

-Egy nagy keverőtálba kell ütni a 3db tojást, hozzá kell önteni az 1bögre kristálycukrot, 1/2bögre olajat, 1,5 bögre lisztet, 1,5evőkanál fahéjjat, 1teáskanál szódabikarbónát és robotgéppel jól össze, kell keverni.

-A mazsolát és a reszelt almát, kézzel keverve bele kell forgatni a tésztába.

-A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe.

-Előmelegített sütőben 180fokon 25-30 percig kell sütni.


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás omlett » Svájci almás süti » Almás dara » Flambírozott almáslepény
» Almás kalácsfelfújt » Almás-diós-fahéjas kalács » Almás banános csoda » Almás kifli
» Kevert almás bögrés » Almás fánk lekvárral » Almás-sajtos körtesaláta » Almás fahéjas muffin
» Mesés almás-túrós » Almás virslisaláta » Almás répás kókuszgolyó » Poharas almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.