| Almás rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 1 cs vaníliacukor 1 db tojás 15 dkg cukor 30 dkg margarin 45 dkg liszt töltelék: 4-5 db alma fahéj ízéls szerint cukor és fahéj Elkészítés: Össze gyúrunk mindent ami a tésztához kell,hirtelen mozdulatokkal és gyorsan.40-60 arányban ketté vágjuk, a többet vékonyra nyújtjuk és sütőpapiros tepsibe nyomkodjuk.Megszorjuk pici búza darával és rátesszük a tölteléket.A maradék tésztából kígyókat sodrunk és a töltelék tetejére tesszük rács formában.200 fokon sütőbe rakjuk és villa próbáig sütjük(meg szúrjuk a tésztát és akkor jó ha már nem ragad a villára) Tanácsok: Nagyon finom,gyerekek kedvence.:) És segíthetnek is a kígyók sodrásában.:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: babianyu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |