| Almás-zabpelyhes cookies receptLevesek Hozzávalók: 125 g puha vaj 120 g cukor 1 db tojás 0.5 csomag vaníliás cukor 125 g zabpehely 20 dkg finomliszt 0.5 csomag sütőpor 1 közepes db alma fahéj ízlés szerint (a szóráshoz) Elkészítés: A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira. A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket. sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |