| Alma gombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 8 dkg vaj 20 dkg búzadara 2 dl tejföl 5 dkg cukor 1 kk fahéj zsemlemorzsa porcukor Elkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vajjal, a búzadarával, a tejföllel a cukorral, a fahéjjal és aannyi zsemlemorzsával, hogy gyúrható legyen összekeverjük, gombócokat formálunk belõle. Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Fövő vízben kifõzzük õket. Ha feljön a víz tetejére, még öt percig főzzük. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |