| Zsemlegombóc parasztosan receptLevesek Hozzávalók: 1-2 zsemle, 1,5 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, fél csokor petrezselyemzöld, tojásnyi disznózsír, csipetnyi őrölt bors, 3-4 evőkanál liszt, só. Elkészítés: A kis kockákra vágott zsemlét kevés zsíron megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a maradék zsírban megfuttatjuk, hozzáadjuk a tisztára mosott és apróra vágott petrezselyemzöldet, jól elkeverjük, és kis ideig hűlni hagyjuk. A lisztből, tojásból kevés vízzel, sóval gyengébb galuskatésztát készítünk, belekeverjük a pirított zsemlekockát, a borsot, a pirított vöröshagymát. Jól összekeverjük, és legalább 20-25 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és a forró levesben vagy külön sós vízben kifőzzük. Ha külön sós vízben főztük ki a gombócot, akkor a tálalás előtt tesszük a levesbe. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |