| Fahéjas almagombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2-3 szem fõtt áttört burgonya 4 alma 1 tojás 1 kiskanál õrölt fahéj só 10-15 dkg finomliszt 3 dkg vaj 1 evõkanál cukor 10 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evõkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifõzzük. A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A leszûrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk. Tanácsok: Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 170 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |