| Epres-kókuszos túrógombóc receptHozzávalók: * 25 dkg sovány túró (3,9 pont) * 2 ek canderel (vagy ízlés szerint folyékony édesítőszer) * 25 dkg kókuszreszelék (de megeshet, hogy jóval kevesebb is elég! (kb 10 evőkanál : 5 pont) * 20 dkg apróbbra vágott eper (0 pont) Összesen:8,9 pont. Elkészítés: 1. Fontos, hogy minél lágyabb túrónk legyen. A túrót kisebb tálkában villával jól áttörjük, majd az édesítőszerrel alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy levet engedjen. /Itt jegyezném meg, hogy emiatt javaslom én inkább a folyékony édesítőszert, mert a sovány túró (főleg, ha bolti és nem házi,) legtöbbször egy csepp levet sem enged. (Az már csak a hab a tortán, hogy a canderel aszpartám alapú, ami nagyon egészségkárosító hatású…)/ 2. Kb. fél óra múltán ránézünk. Ha már van leve addigra, úgy a szaftos masszát a kókuszreszelékkel összegyúrjuk, azután ismét hűtőben pihentetjük. (Ha túl száraz a túró, kevesebb kókuszreszeléket vesz fel, tehát annyit adjunk hozzá, amennyi az összes nedvességet felitatja!) 3. Az epret alaposan megmossuk. A masszából félökölnyi gömböket formálunk (vizes kézzel könnyebb) úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy darabka epret dugunk. 4. A golyóbisokat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben. 5. A gömböket hűtőben tároljuk! Tálaláskor díszíthetjük eperszemekkel, vagy öntettel, esetleg szörppel (csak kalóriaszegény maradjon). By Norbi Update 2. Tanácsok: Én az édesítőt hamarosan természetes édesítőre fogom cserélni. Nem akarom itt reklámozni, nehogy letiltsanak, de cserepes növényről van szó :) Ha kevesebb kókuszreszelék kerül bele, akkor még kevesebb pont, ráadásul létezik olyan sovány túró is, ami csak 0,1% zsírt tartalmaz, azzal minimálisra csökken a pontok száma. A receptet beküldte: wanda2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |