| Zserbó kókusszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg zsír, 2 tojás, 1 kis citrom reszelt héja 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 10 dkg cukor, kevés só. A töltelékhez: 1 üveg baracklekvár, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor. Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felhaboztatott élesztőt, csipet sót és a 2 tojást. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Négy cipót formázunk a tésztából, az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszurkáljuk. Megkenjük a lekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros kókuszreszelék egyharmadát. Mindhárom maradék cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele a tölteléket, majd megszurkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, rászórjuk a kókuszt. Ráterítjük az utolsó lapot, körbe kissé lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és mérsékelt tűznél megsütjük. Tetejét csokimázzal bevonjuk vagy porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |