| Krém zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg porcukor, 1 tojás, 4 evőkanál tej, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg margarin. Elkészítés: A fenti hozzávalókat kikeverjük, majd 45 dkg lisztet keverünk hozzá. Összegyúrjuk, 3 cipót készítünk belőle, 3 percet állni hagyjuk. A tepsi hátát meglisztezzük, és a cipót kinyújtjuk rajta és a tepsi hátán közepes tűzön sárgára sütjük. Amint kivesszük, rögtön lecsúsztatjuk a tepsi hátáról, mert leragad. Töltelék: 1 csomag vanília vagy gríz pudingport, 4 evőkanál grízt, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Az 1 liter tej maradék részét felforraljuk, a pudinggal sűrűre főzzük. Még melegen közé keverünk 20 dkg margarint, 1/2 dl rummal ízesítjük. A krémet még langyosan a tésztára kenjük. Máz: 15 dkg kristálycukrot 3 evőkanál vízzel 2-3 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. 2-3 evőkanál kakaót és 3 dkg margarint adunk hozzá és ráöntjük a tésztára. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |