| Zseniális zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 25 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 2 tojássárgája,1 egész tojás, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej a töltelékhez: 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 1 cs. vanilíás cukor, barack lekvár/ezt nem szabad sajnálni/ Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a kevés cukorral elkevert élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojást, a 3 evőkanál porcukrot, majd az élesztőt. Szépen összedolgozzuk, s négy cipóra osztjuk. Mindegyi ket tepsi nagyságúra /2-3 mm vastagságúra/ nyújtjuk. A nyújtódeszkát ne felejtsük el belisztezni, mert nagyon tud ragadni! A tésztát lazán feltekerjük a belisztezett nyújtófára, és belehelyezzük a tepsibe. A 25 dkg porcukrot a vanilíás cukrot és a 30 dkg diót összekeverjük és háromfelé osztjuk. Most a tésztát sárgabaracklekvárral megkenjük. Ne sajnáljuk belőle, mert ez adja meg a szaftosságát! A cukros-diós keverék egyharmadát egyenletesen elterítjük a tésztán. Még kétszer ugyan így járunk el. A negyedik lapot is rátesszük úgy, hogy a széleit összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy gőz távoz- ni tudjon. Egy óra hosszat kelni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt, és 5-ös fokozaton kb 40 perc alatt szép barnára sütjük. Villanysütőbe /légkeveréses /170 fokon 25 perc Csokimázzal borítjuk. Tanácsok: Ezt a receptet valamelyik képes újságban találtam kettő évvel ezelőtt karácsony tájékán. Megsütöttem és így igaz ez zseniális. Eszméletlen finom és gyorsan elkészíthető. Nem szeretnék más receptjével villogni, de kénytelen voltam közreadni, hogy ti is el tudjátok készíteni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: princes47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |