| Zsemlyés Knédli receptKöretek Hozzávalók: 40 dkg durva liszt, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, 2 db szikkadt, világos tésztájú zsömle vagy kifli, só Elkészítés: A lisztet egy tálba öntjük, közepére tesszük az élesztőt, hozzáadunk 2 evőkanál melegített vagy folyékony vajat, és lisztes kézzel tésztává gyúrjuk. A tálat lefedjük, meleg helyre tesszük. Az élesztő megkelése után adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd az egészből keményebb tésztát gyúrunk, megszórjuk liszttel, és tovább kelesztjük. A zsömlét vagy kiflit kockákra vágjuk, belekeverjük a megkelt tésztába, amelyet két részre osztunk, és mindkettőből büfékenyér formájú knédlit készítünk. A kész formát forró vízbe tesszük úgy, hogy az mindenütt ellepje, kb. 25 percig főzzük, majd a vízből kiemelve cérnával felszeleteljük, és tálaljuk. A knédlit gőz fölött lehet újramelegíteni. A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |