| Knédli (tejjel) receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 4 db zsemle 1 tojás 1,5 dl tej csipet sütőpor olaj 2 db tiszta konyharuha Elkészítés: Felteszel 4 liter vizet forralni egy nagy lábasba. A szikkadt zsemléket kockára vágod és kevés olajon megpirítod. Egy tálban a lisztet elkevered a sütőporral, beleteszed a kihűlt zsemlekockákat és jól összekevered. A tejet felhigítod ugyanannyi hideg vízzel és megsózod. Ezt levet öntöd a zsemlékre. Nem kell nagyon kidolgozni, csak annyira, hogy összeálljon. Az egyik konyharuhát meghinted liszttel. Vizes kézzel a tészta feléből hengert formálsz, és beletekered a konyharuhába. A ruha két végét cérnával összekötöd, hogy ne forrjon ki belőle a tészta. Ugyanígy jársz el a megmaradt tésztával is. A forrásban lévő vízbe egy evőkanál sót teszel, majd a két hengert bele ereszted. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöd, közben egyszer megfordítod a hengereket. Lecsöpögteted, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalod. Tanácsok: Vadashoz, szaftos sülthúshoz illik. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 500 kcal Szénhidráttartalom: 90 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: Zulu1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |