| Céklás rizottó receptKöretek Hozzávalók: 1 csésze barnarizs 50 deka cékla 1 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1,5 csésze zöldség lé ízlés szerint só 1 mk. őrölt bors 1 cs.zöldpetrezselyem 10 dkg kecskesajt 5 deka vaj Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |