| Gőzgombóc-knédli receptTésztafélék Hozzávalók: 250 g liszt 1 tojássárgája 15 g éleszto kb. 1,5 dl víz só Elkészítés: Ělesztot felfuttatjuk a langyos vízben, osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és jól kidolgozzuk kozepesen lágy tésztának. Kb: 3/4 órát kelesztjuk. Két részre osztjuk és goz folott letakarva 25-30 percig fozzuk.A kész knédlit lekenjuk olajjal és szeleteljuk. Tanácsok: Sulthússal, párolt káposztával tálaljuk de nagyon finom a gulyásokhoz/nem leves/ is. Édesen is készíthetjuk, kinyújtjuk a tésztát kockára vágjuk, megtolthetjuk lekvárral, mákkal akár túroval is, vagy toltelék nélkul, és kisebb gombócokat formázunk, goz folott 5-7 perc alatt kész. Találaláskor megszórtjuk kakaós, fahéjas cukorral, cukros mákkal és leontjuk olvasztott vajjal. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: githaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |