Tutireceptek.hu fejléc

Knédli - maceszgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 tojás, 1 pohár víz, 4 evőkanál libazsír, 1 kávéskanál só, késhegynyi törött bors és őrölt gyömbér, 2 dl maceszdara, 1 maceszlap

Elkészítés:
A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba öntjük, annyi vizet töltünk hozzá, amennyi a tojás mennyisége, langyos libazsírt adunk hozzá, valamint a fűszereket. Ezután finoman belekeverjük a maceszdarát és az áztatott maceszlapot. 1 óra pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forró húslevesben főzzük ki. Figyelem: meglehetősen sok levest vesz fel.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás knédli » Vadas nyúlcombok knédlivel » Cseh knédli » Gőzgombóc-knédli
» Burgonyás knédli » Káposztás knédli update1 » Knédli (tejjel) » Zsemlyés Knédli
» Maceszgombóc(levesbetét) » Zsömleknédli egyszerűen » Knédli egyszerűen » Knédli
» Libaleves maceszgombóccal » Bolognai szószos spagetti » Vajas croissant » Alpesi sajtos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.