Tutireceptek.hu fejléc

Birsalam kompót recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
3 kg birsalma
30 dkg cukor
2 citrom leve
10-12 db szegfűszeg
4-5 darabka fahéj

Elkészítés:
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk.
A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,hogy
ellepje!(külömben nagyon hamar barnul)
Adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket,tegyük fel főni!
Fedő alatt főzzük puhára-félkeményre(ízlés szerint)
Kihült állapotban sültek mellé tálalhatjuk, de önmagában is finom desszert.


A receptet beküldte: dobos

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakompótos piskóta » Rebarbara kompót » Rumtopf (agglegénykompót) » Boros gyümölcskompót
» Gesztenyekompót » Körtekompót télire » Karamelles szilvakompót » Szilvakompót
» Füge-alma kompót » Birsalmakompót frissen » Túrókrém szederkompóttal » Diószósz
» Paradicsomos sajtos rizs » Rizs nápolyi módra » Sajtos puding » Andland Sajtgolyói


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.