Tutireceptek.hu fejléc

Cseh knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
500 g rétesliszt,
20 g élesztő,
1 db. tojás,
3 dl tej,
3 db. tojás,
1 db zsömle,
só, olaj a kenéshez.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.
A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk.
Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk,
henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük.
10 - 10 percig egy - egy oldalát.
Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk,
valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Knédli (tejjel) » Knédli egyszerűen » Knédli » Zsemlyés Knédli
» Zsömleknédli egyszerűen » Burgonyás knédli » Knédli - maceszgombóc » Vadas nyúlcombok knédlivel
» Gombás knédli » Káposztás knédli update1 » Gőzgombóc-knédli » Egyszerű sajtkrémes tészta
» Pesto alla genovese » Tejszínes gombaszószom » Csokis töltött keksz » Pihe-puha túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.