| Zöldségpürével töltött paradicsom receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 db kisebb, kemény paradicsom 30 dkg vegyes, főtt zöldség 3 dkg vaj 2 evőkanál liszt 1,5 dl tej só 1 csokor petrezselyem 10 dkg reszelt trappista sajt Elkészítés: A paradicsomok tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. (Ezt másra használjuk fel.) A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel fölöntjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve sózzuk, majd hozzáadjuk a pépesített zöldséget, a fölaprított petrezselymet és jól összekeverjük. A kihűlt krémet a paradicsomokba töltjük, reszelt sajttal meghintjük, majd a tetejére helyezzük a kalapokat. Tálalásig hűtjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |