| Sajttal töltött falatkák receptKöretek Hozzávalók: fél kg burgonya 1evőkanál tejföl 1kiskanál vaj (bármilyen lehet) 1cs.lapka sajt 10dkg reszelt trappista sajt só Elkészítés: A burgonyákat meghámoztam, megtisztítottam, majd egy nagyobb lábasba tettem, vízzel felengedtem, és készre főztem. Krumplitörővel pépesre összetörtem, azután a tejfölt, és a vajat eldolgoztam benne, és ízesítettem sóval. Diónyi gombócokat formáltam a masszából, és a közepét apróra szelt lapkasajttal gazdagítottam. A kész golyókat átforgattam tejbe, azután reszelt sajtba. Fogyasztás előtt átmelegítettem hogy a sajt megolvadjon, és sült csirkemellel tálaltam. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |