Tutireceptek.hu fejléc

Töltött paradicsompaprika recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 db szép paradicsompaprika, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1 db tojás, 1 evõkanál gombalevespor, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, kevés só. (A zacskóból kivett gombalevespor maradékát jól zárható kis üvegben eltehetjük.)

Elkészítés:
Elõször a paprika töltelékét készítjük el. A fõtt burgonyát meghámozzuk, és almareszelõn lereszeljük. Hozzáadjuk a habosra felvert tojást, egy evõkanál tejfölt, a gombalevesport, a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát és két evõkanál olajat. (Külön sót nem kell beletenni, mert a levespor sós.) Az egészet jól összedolgozzuk és félretesszük. A megmosott paradicsompaprikák szár felõli részérõl levágunk egy lapot. Ez lesz a "kalap", amelybõl kivágjuk a szárat. A paprika csumáját és az ereit éles késsel kikanyarítjuk, majd beletöltjük a gombás-burgonyás keveréket. Egy tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a megtöltött paprikákat szorosan egymás mellé helyezzük. Mindegyikre rátesszük a lyukas kalapját, majd a maradék olajjal és kevés sóval ízesített tejföllel meglocsoljuk. A tepsit elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és közepes lángon fedetlenül addig sütjük, amíg a paprika láthatóan elszínezõdik, illetve szépen megsül.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libanoni töltött zöldségek » Töltött olajbogyók » Gombával töltött krumpli » Töltött pizza.
» Hússal töltött cannelloni » Májkrémmel töltött krumpli » Gyors kifli (töltött) » Libás töltött káposzta
» Töltött tök tökölőknek » Töltött gomba a mikróból » Almával töltött fácán » Töltött karfiol
» Töltött hagyma » Batániai töltött paprika » Töltött nyúl » Brokkolival töltött fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.