| Péter töltött káposztája receptHúsételek Hozzávalók: 75 dkg darált sertéshús 50 dkg fött császár szalonna 30 dkg rizs 100 dkg savanyú képoszta 10 dkg sertészsír 3 fej vöröshagyma 5 gereszd fokhagyma 5 dkg házi pirospaprika babérlevél fekete öröltbors köménymag száraz erős paprika 5 dl tejfől Elkészítés: A szalonnátkockára vágjuk és zsíron megpiritjuk. Rá tesszük a félkarikára vágott vöröshagymát,babérlevelet és kevés piritás után beletesszük a darált húst. majdnem zsírjára piritjuk, megszórjuk pirospaprikával beletesszük a megmosótt (nem kimosótt ) savanyú káposztát. Füszerezzük köménymaggal, egy kis szerecsenydióval, csepp örölt szegfűborssal. Sozzuk, fokhagymázzuk.felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. 15 perc forrás után beletesszük a rizst felöntjük még egy kis vízzel, mivel a rizs elég sok vízet fel fog venni, után ízesitjük és lassú tüzőn 40 percig főzzük. Utána leveszük és félre tesszük hideg helyre. Másnap csontlével ( vagy ha nincs akkor delikátos vizzel )picit felengedjük, teszünk bele 3 füstölt izű kockát felforraljuk ha kell után ízesítjük, és tejfőlös habarással sűrítjük. Annyira finom hogy nem lehet abba hagyni. Tanácsok: Olyanoknak ajánlom akik nem szeretik a töltött káposzta kabátját, nem csak arra a napra főznek, és nem akarnak szenvedni a töltelék melegítésével Elkészítési idő: 65 perc A receptet beküldte: péterLVI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |