| Töltött krumplifánk receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg finomliszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2 dkg friss élesztõ, 1/2 dl tej, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 25 dkg darált hús, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só és törött bors ízlés szerint; a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; olaj a sütéshez. Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a sót, majd felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet és a vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az áttört, fõtt krumplit, a tojást és a felfutott élesztõt. Jól összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy fánkkiszúróval kiszaggatjuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A darált húst összekeverjük a felvert tojással, és a fûszerekkel ízesítjük. Egy-egy tésztadarab közepére kiskanálnyi halmot rakunk, majd félbehajtva a széleit körben összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belõle. Lisztben megforgatjuk, felvert tojásban és zsemlemorzsában megmártjuk, és bõ, forró olajban, takaréklángon (hogy a közepe is jól átsülhessen) pirosra sütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és a krumplifánkot forrón tálaljuk. Félszáraz vagy száraz bor illik hozzá. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |