| Sült, töltött padlizsán receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db padlizsán, 250 gr darált marhahús, 1 fej vöröshagyma finomra vágva, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 4 db erős paprika, 3 ek. paradicsompüré, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, őrölt kömény, kevés szegfűbors - allspice (elhagyható) Az "allspice' az nem mas, mint szegfubors, ugy nez ki, mint a borokabogyo, de szegfuszeg illata van es csipos, mint a bors,) Elkészítés: A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában) a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében) és fél órára sós, citromos vízbe tesszük. A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, izésítjük őrölt köménnyel és a szegfűborssal. Egy kanál sűrített paradicsommal szint adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet és zsírjára sütjük. A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel). Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut - két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni). Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük. 2 e.k. paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen) és a padlizsánok alá öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Sima joghurttal vagy joghurtos, sós reszelt kígyóuborkával (török tzatzik) kínáljuk! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |