| Hússal töltött ostyalap receptHúsételek Hozzávalók: 15dkg rizs, 2 ostyalap,5odkg daralt hus,1 kozepes fej hagyma,3-4dl tejfol, so,bors izles szerint, zsemlemorzsa, tojas a panirhoz,vegeta, 4-5 tojas Elkészítés: a rizst felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje, sozzuk, ill. vegetazzuk,es amikor elfoztuk a levet, lefedve hayjuk kihulni. Kozben az aprora vagott hagymat olajon megpiritjuk, majd hozzaadjuk a daralt husat, megsozzuk, megborsozzuk, tehetunk bele kakukkfuvetis, majd keszre paroljuk. amikor felig kihult hozzaadunk 2 tojast, es 3dl tejfolt, zoldsegzoldjet, majd ha szukseges meg sozzuk, borsozzuk, es osszekeverjuk. ket ostalap nagysagu alufoliat kiteritunk, rarakjuk az ostyalapot, majd meleg vizbe aztatott ecsettel megpuhitjuk az ostyalapokat, megkenjuk toltelekkel, es felcsavarjuk oket a foliaval. Fel orara melyhutobe rakjuk, hogy konnyebben vaghato legyen. ezek utan ket ujjnyi vastagra vagjuk oket. es hagyomanyos modon panirozzuk, majd forro, bo olajba kisutjuk. Tanácsok: Forron fogyasztva az igazi! Koretnek valamilyen hideg salatat ajanlok. Tipp: Kinai salata nevu receptem. A ketto eggyutt a nyero. Mivel kiados adag, az egyik felet le lehet fagyasztani (panirozva!), es ha varatlan vendegek jonnek csak ugy fagyosan forro olajba kisutni. Jo etvagyat! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: dupak eva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |