| Zöldséges vegan rizottó receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: -2 dl rizottórizs, barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs -2 dl zöldborsó / brokkoli / karfiol -1-2 db sárgarépa / paszternák / feketegyökér / csicsóka -0,5 mk kakukkfű/rozmaring -0,5 mk oregánó -0,5 mk bazsalikom -1 ek hidegen sajtolt olaj - TAMARI - borsfű Elkészítés: 2x mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászórjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát. Fedő alatt pároljuk még 5 percig. Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal. Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindig más különleges rizottót kapunk. Rizottónkat feldobhatjuk sült tofúval, szejtánnal, keverhetünk bele cukkinit megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal. Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly). A képzeletünk szabhat csak határt. Tanácsok: Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes előtte előpárolni. A rizottót mindig frissen tálaljuk, fogyasszuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |