| Zöldséges lazac 1 receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 kg lazac pisztrángfilé 40 dkg jázmin rizs 4-4 sárgarépa, retek 12 hüvely cukorborsó 1 gumó édeskömény 4 dl tejszín 2 tojássárgája 5 dkg vaj só, őrölt bors olaj, a sütéshez Zöldséges lazac elkészítése Elkészítés: A halat vágjuk 4 egyforma darabra, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajban süssük meg. A zöldségeket vágjuk tetszőleges darabokra, forrázzuk le, hideg vízben azonnal hűtsük le, majd csepegtessük le. Ezt követően egy serpenyőben a vajban pároljuk meg, és sóval, borssal ízesítsük. A tejszínt forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és gyorsan kevergetve adjuk hozzá a tojás sárgákat. Amikor megfelelő sűrűségű lesz, vegyük le a tűzről. A jázmin rizst főzzük meg, és a a hallal meg a zöldségekkel együtt tálaljuk. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |