| Sajtos zöldséges falatok receptHúsételek Hozzávalók: 4 vékonyszelet marha hús (disznó comb is lehet) 12,5 dkg puha, félzsíros sajt (pl: anikó) 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál friss zöldfűszer (kakukkfű vagy majoranna) 4 evőkanál apróra vágott bazsalikom 2 evőkanál szárított paradicsom, só Mártáshoz: 1 evőkanál olívaolaj 1 kisebb fej hagyma 40 dkg konzerv paradicsom Elkészítés: A sajtot vágjuk apróra és keverjük össze a felaprított fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal. A keveréket sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk majd osszuk el rajta a tölteléket. Csavarjuk fel, és tekerjük sütőpapírba őket. A tekercseket tegyük forró vízbe, és főzzük 15 percig. Közben egy tepsiben hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a felaprított hagymát, és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, a féldoboznyi levével együtt, hagyjuk, hogy felforrjon, majd még 3 percig főzzük. A kihűlt mártást turmixoljuk össze és borsozzuk meg. A hústekercseket a mártással tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |