| Rizottó gombásan receptHozzávalók: (4 személyre): 30 dkg rizs 6 pont 1 szál újhagyma 0 pont 50 dkg gomba 0 pont 2 tk.(olíva)olaj 2 pont kb. 2 liter zöldségleves-lé (lehet leveskockából is) néhány szál petrezselyemzöld 0 pont 2 ek. parmezán sajt 2 pont 5 dkg vaj 5 pont 20 dkg főtt morzsolt kukorica (elhagyható) 2 pont Fűszerek:só, frissen őrölt bors Összesen:12 pont Egy adag 3 pont:) Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon hirtelen átforgatjuk, megüvegesítjük (meg ne égjen, nem kell megpirítani). Beleszórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rizst és áttetszőre pirítjuk. Hozzáönjük a zöldséglé felét, alacsonyra vesszük a lángot és gyakran megkeverve főzzük tovább a rizst. Amikor a rizs már magába itta szinte az összes levet, hozzáöntünk még egy merőkanálnyit. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhul. Mikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult (az utolsó zöldségleves felöntéskor), hozzáadjuk a főtt kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A vajat és a reszelt parmezán sajtot a kész rizsbe keverjük. A gombás rizottó önálló ételként vagy köretként is fogyasztható. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: MoncsiMama Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |