| Zöldséges-pulykahúsos pita receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej hagyma, 1 teáskanál paprika, 1/2 teáskanál bors, oregánó, rozmaring, kakukkfű, só, bors, 2 evőkanál olaj, 1/4 jégsaláta, 25 dkg uborka, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg túró, 10 dkg koktélparadicsom, 8 db pita. Elkészítés: Mossuk meg a húst, törölgessük meg, vágjuk csíkokra. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd paprikával, borssal, zöldfűszerekkel, sóval, borssal és olajjal összekeverjük. A páccal megkenjük a húst, 2 óra hosszán át pácoljuk. A salátát mossuk meg, vágjuk csíkokra. Az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, megpucoljuk, lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az előzőket összekeverjük a túróval és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomat megmossuk és negyedeljük. A húst megsütjük. A pitát sütőben megmelegítjük, oldalt bevágjuk, a zsebekbe beletöltjük a húst, a túrókrémet, a paradicsomot és a salátát. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |