Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges-pulykahúsos pita recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé,
1 fej hagyma,
1 teáskanál paprika,
1/2 teáskanál bors,
oregánó,
rozmaring,
kakukkfű,
só,
bors,
2 evőkanál olaj,
1/4 jégsaláta,
25 dkg uborka,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg túró,
10 dkg koktélparadicsom,
8 db pita.

Elkészítés:
Mossuk meg a húst, törölgessük meg, vágjuk csíkokra.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd paprikával, borssal, zöldfűszerekkel, sóval, borssal és olajjal összekeverjük.
A páccal megkenjük a húst, 2 óra hosszán át pácoljuk.
A salátát mossuk meg, vágjuk csíkokra.
Az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, megpucoljuk, lereszeljük.
A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
Az előzőket összekeverjük a túróval és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük.
A paradicsomat megmossuk és negyedeljük.
A húst megsütjük.
A pitát sütőben megmelegítjük, oldalt bevágjuk, a zsebekbe beletöltjük a húst, a túrókrémet, a paradicsomot és a salátát.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás tarja » Almával rakott sertésszelet » Tojással töltött sertésszelet » Mexikói babos hússzelet
» Göngyölt csülök » Tejszínes spanyol csirke » Szezámos csirke mézes mázzal » Csirkecomb remoskában sütve
» Pikáns karaj » Kitin-pipi » Húsgombócok-karfiolmártásban! » Zelleres rántott csirkemell
» Gesztenyés töltött karaj » Szárnyaspástétom » Tejfölös pulykamell másként » Fokhagymás, tepsis csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.