| Zöldséges tokány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka 3 evőkanál olaj 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma 2-3 db paradicsom vagy püré 2 db zöldpaprika 35 dkg vegyes zöldség (tetszőlegesen) 1 mokkáskanál bazsalikom 1 gerezd reszelt fokhagyma apróra vágott zellerzöld só Elkészítés: A marhahúst megmossuk, lecsurgatjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát is. Belerakjuk a húst, meghintjük a bazsalikommal, sózzuk, pici vízzel félig megfőzzük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, ezeket is puhára főzzük,majd a feldarabolt vegyes zöldségeket is a tokányhoz adjuk. Ismét felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor meghintjük a zellerzölddel. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |