| Gundel-tokány receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg bélszín 30 dkg libamáj 4-5 fej gomba 1 fej vöröshagyma 10 dkg zöldbab 10 dkg fehér spárga 10 dkg zöldborsó 2 dl vörösbor 3 tojás olvasztott vaj; disznózsír, főzőtejszín só, bors, majoranna Elkészítés: Felcsíkozzuk a bélszínt és a libamájat. Sertészsíron apróra vágott hagymát pirítunk. A gombákat vékonyra szeleteljük és jól lepirítjuk a hagymával. Sózzuk, borsot, majorannát és petrezselymet adunk hozzá. A zöldbabot összevágjuk és lobogó vízbe dobjuk. Sózzuk, kis cukrot adunk hozzá. Felszeljük a spárgát, a babhoz adjuk, végül a zöldborsót is betesszük a vízbe. Ha megpuhultak, leszűrjük a zöldségeket. Disznózsíron finomra vágott hagymát pirítunk, majd rádobjuk a bélszíncsíkokat, amiket előtte megborsoztunk. Ha alaposan lepirult sózzuk, majorannát adunk hozzá. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a libamájat és a gombát, majd kb. 2 dl vörösborral dúsítjuk. Kicsit összeforraljuk, majd a zöldségeket is hozzáadjuk. 3 tojást keverőtálba ütünk, sózzuk. Kevés olvasztott vajat és tejszínt adunk hozzá, ezekkel habosra keverjük. Vízgőz fölé rakjuk és folyamatosan kevergetjük, amíg habkönnyűvé nem válik. Óvatosan összeforgatjuk a húsos raguval. Köretként rizst vagy szalmaburgonyát adhatunk. Tanácsok: Nem olcsó, nem is túl egyszerű, de mennyei fogás. Érdemes egy ünnepi hétvégére ezzel készülni. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |