| Zöldséges szamosza receptReform ételek Hozzávalók: - a bundához 1/2 kg teljeskiőrlésű tönkölyliszt 8 - 9 evőkanál olvasztott vaj/ghí 1 evőkanál TAMARI 7 - 8 evőkanál víz - a töltelékhez 2 közepes krumpli 3 evőkanál párolt zöldborsó 1 kis fej /rózsáira szedett/ párolt karfiol 1 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál fehér-kömény mag 1 teáskanál őrölt pirospaprika 1 teáskanál /összevágott/ friss korianderlevél 1 evőkanál ghi 1 evőkanál TAMARI Elkészítés: - Az átszitált liszttel, TAMARIval, olvasztott ghível/vajjal és vízzel gyúrjunk félkemény tésztát. Vizes ruhával letakarva hagyjuk állni legalább egy órát. - Főzzük meg a krumplit, hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Melegítsünk ghit, tegyük bele a krumplit, a fűszereket, az apróra vágott koriandert, a párolt zöldborsót, a párolt karfiolt, izesítsük ízlés szerint és süssük két percig, ezután hűtsük le, törjük péppé. - A tésztából készítsünk kb. két tucat gombócot. Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vékony korong alakúra. Tegyünk egy kanál krumplis tölteléket a tészta egyik felére. Hajtsuk félbe a töltött tésztát, majd a megnedvesített széleket apró csavarásokkal nyomjuk össze, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. - Előmelegített sütőben süssük világosbarnára. Tanácsok: Készíthetjük különböző zöldséges és édes töltelékkel. Uzsonnára, kirándulásra nagyon alkalmas, jól csomagolható, szállítható. Gyerek zsúrra, ebédre, vacsorára remek csemege. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |