Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges sushi recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg sushirizs vagy rövid szemű rizs,
5 dl víz,
1 ek. rizsecet (vagy enyhe fehérborecet),
1 cs. nori (préselt tengerialga-lapok vékony szeletekre vágva),
1 db nagyobb uborka meghámozva és felszeleteleve,
2 db nagyobb sárgarépa meghámozva,
1 cs. újhagyma,
só,
őrölt paprika ízlés szerint.

Elkészítés:
A rizst közepes lángon 8 percig pirítjuk gyakori keverés mellett, hogy ne barnuljon meg. Borssal ízesítjük, vizet adunk hozzá, és letakarva 10-12 percig főzzük anélkül, hogy a fedőt felemelnénk. Majd a gázt kikapcsoljuk, és az ételet lefedve a tűzhelyen hagyjuk kihűlni. Sóval és rizsecettel ízesítjük.
A norilapocskákat kiterítjük egy konyharuhán. A rizst úgy rendezzük el rajta, hogy mindkét oldalán hagyunk egy kis peremet. A hagymát, uborkát, és sárgarépát a csíkok közepére rendezzük. Wasabival megöntözzük, paprikával és tengeri sóval ízesítjük.
Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük a sushit, és szép kis rudat formálunk belőle, amit egy éles késsel felszeletelünk. A kést mártsuk minden szeletelés előtt hideg vízbe.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombagulyás » Zöldséges marharagu » Zöldségestál » Zöldséges fehérbab leves
» Zöldséges rízstorta » Rakott zöldséges marhahús » Zöldséges karfiolleves » Sonkás-zöldséges rizsestál
» Zöldséges burgonyasaláta » Pulyka zöldségesrizzsel » Zöldséges rizs májjal » Zöldséges Risotto
» Tészta zöldséges ragúval » Friss zöldséges fasírt » Zöldséges kenyér » Gombás, zöldséges husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.