| Majoránnás sertéstokány receptHúsételek Hozzávalók: - 60 deka hús, - 3 fej vöröshagyma, - 3 dl víz, - 2 dl tejföl, - törött bors, só, - 1 kávéskanálnyi majoránna - étolaj Elkészítés: A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk. A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk. Amint a hagyma fonnyadni kezd, belétesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majorannával s 3 dl vízzel feleresztjük. Fedõ alatt pároljuk. Ha már puhul, 2 dl tejföllel elkeverjük s addig pároljuk, míg egészen megpuhul. Tarhonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |