| Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz 10 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg füstölt szalonna 40 dkg zöldborsó 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 ek paradicsom püré 1 dl víz Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna Elkészítés: A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom. Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm. Tanácsok: Krumplipürével kínálom. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |