| Sertésszűz sütőzacskóban receptHúsételek Hozzávalók: 1 db sertésszűz 2 db alma 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint szerecsendió virág ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés szerint Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk, csakúgy, mint a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk. A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot a tepsibe helyezett sütőzacskóba tesszük. A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót. Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét. A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük. Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük. Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |