Tutireceptek.hu fejléc

Sertésszűz sütőzacskóban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db sertésszűz
2 db alma
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió virág ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk, csakúgy, mint a vöröshagymát.
A fokhagymát megtisztítjuk.
A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot a tepsibe helyezett sütőzacskóba tesszük.
A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót.
Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét.
A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük.
Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig.
Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos sertésszűz » Nyúl sűtőzacskóban » Sajtos-fokhagymás csirke » Rókagombás rizses hús
» Tejfölös-tepsis csirke » Sajtos húsrolád » Szüreti vincellér tokány. » Gombás csirke egyszerűen
» Csirkemáj szalonnában » Bakonyi sertésborda » Csirketekercs diétásan » Jérce zöldbors-mártásban
» Finom palacsinta » Baconos zöldségnyárs » Oldalra rakott karaj » Kinai hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.