Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós lecsó debrecenivel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma,
4 db. húsos zöldpaprika,
3 szem nagyobb, érett pasradicsom,
3 evőkanál étolaj,
20 dkg. zöldborsó kifejtve,
1 csokor zöldpetrezselyem,
20 dkg. rizs,
só,
őrölt feketebors,
1 liter víz.

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a zöldpaprikákat szeleteljük. Előbb a vöröshagymát, majd a többi zöldségfélét is a forró olajon megpároljuk. Felöntjük vizzel és hozzáadva a megtisztított, megmosott rizst és a zöldborsót is tovább főzzük.Közben izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megpuhult belerakjuk a felkarikázott debrecenit és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha jól átmelegedett tálaljuk.

Tanácsok:
A debreceni helyett alkalmazhatunk kolbászt, krinolint, szafaládét vagy virslit is.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsóshús » Színes lecsó » Tökös lecsó Update1 » Zöldborsós tokány
» Zöldborsós metélt » Gombás-sajtos lecsó » Lecso’s szelet » Zöldborsós zúzapörkölt
» Tojásos-lecsós gomba » Nokedlis lecsó » Zöldborsós-rizses borjú » Marhaszeletek debrecenivel
» Lecsó római tálban » Cukkinis lecsó » Tökös- sörös lecsó » Gombás-zöldborsós spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.