| Zöldborsós lecsó debrecenivel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db. húsos zöldpaprika, 3 szem nagyobb, érett pasradicsom, 3 evőkanál étolaj, 20 dkg. zöldborsó kifejtve, 1 csokor zöldpetrezselyem, 20 dkg. rizs, só, őrölt feketebors, 1 liter víz. Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a zöldpaprikákat szeleteljük. Előbb a vöröshagymát, majd a többi zöldségfélét is a forró olajon megpároljuk. Felöntjük vizzel és hozzáadva a megtisztított, megmosott rizst és a zöldborsót is tovább főzzük.Közben izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megpuhult belerakjuk a felkarikázott debrecenit és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha jól átmelegedett tálaljuk. Tanácsok: A debreceni helyett alkalmazhatunk kolbászt, krinolint, szafaládét vagy virslit is. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |