| Gombás-sajtos lecsó receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika 3 paradicsom 25 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt füstölt sajt 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem pirospaprika őrölt bors só Elkészítés: A füstölt szalonna zsírját kisütjük, és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a felkarikázott paprikát, és borssal ízesítjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és a finomra vágott petrezselymet. Addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még egyben marad, de már üvegesedik, akkor belekeverjük a reszelt sajtot, és forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 326 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |