| Színes lecsó receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db kaliforniai paprika (citromsárga, narancssárga, piros, zöld), 2 piros paradicsompaprika, 2 vastag húsú, sárga színű magyar zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 kisebb paradicsom, 3 evőkanál olaj, 10 dkg gomba, 1 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. Elkészítés: A paprikákat megmosom, lecsöpögtetem, és szeletekre vágom. A megmosott paradicsomot felnégyelem, a gombát tisztítás után felszeletelem, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vágom. A forró olajon megfonnyasztom a hagymakarikákat. Ezután a gombaszeleteket ráteszem, kicsit megsózom, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ha zsírjára visszasült, ráteszem a paprikaszeleteket, és ugyancsak megsózva, fedő alatt, üvegesre párolom. Közben törött borssal meghintem. Ha az egész üveges, a tűzről félrehúzom, belekeverem a piros fűszerpaprikát, a paradicsomszeleteket és a zúzott fokhagymát. Újból fedőt teszek rá. Ezután már csak addig párolom tovább, míg a paradicsom is átfő, de még nem esik össze. Ekkor a lángról lehúzom az edényt, és belekeverem a tejfölt. Már nem forralom. Kovászos uborkával a legjobb! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |