Tutireceptek.hu fejléc

Tökös lecsó Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1db kisméretű tök
3 db zöldpaprika
3-4 db paradicsom
1 nagyobb és jó fej vöröshagyma
2-3 pár virsli
5 db tojás
tengeri só
őrölt fekete bors
piros paprika

Elkészítés:
A sosem elég apróra vágott hagymát, forró olíva olajon aranybarnára pirítjuk. A tököt meghámozzuk, félbe-, majd nagyjából fél centis csíkokra vágjuk.
Gondosan megmosunk másik két főszereplőt: a paprikát és a paradicsomot. Előbbi ugyanúgy jár, mint a tök (félbevágjuk, magjától megtisztítjuk, cca. fél centis csíkokra vágjuk).
A paradicsom viszont macerásabb. Ha nem hámoznánk meg, meleg hatására összezsugorodna a héja. Bosszúból gerezdekre aprítjuk.
Tök, paprika és paradicsom erősen hiányolja már a pirított hagymát. Összekeverjük hát őket, s miközben tovább sütjük, rafináltan ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával. Bő 15 percig fedő alatt, közepes lángon pároljuk.
Ekkorra a karikára vágott virslit a félkész zöldségágyra tesszük, aztán fedő alatt 5-10 percig tovább sütjük.
Utolsó felvonásként a tojásokat egy kis tálkában villával habosra verjük, majd ráöntjük a kész lecsóra. 2-3 percig sütjük, mire végre tálaljuk.

Tanácsok:
Javasolt köret: puffasztott rizs vagy búza, savanyúság.
Javasolt ital: száraz bor vagy pezsgő


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös rétes » Rakott káposzta Update1 » Sütőtökös bableves » Lecsós máj
» Sűtőtökös csirkemell » Sütőtökös muffin 1 » Sütőtökös-diós-kekszgolyó » Sütőtökös rizs
» Sütőtökös-gombás fasírt » Káposztás lecsó » Tepsis, lecsós csirkemáj » Cukkinis lecsó bográcsban
» Cigány lecsó másképpen » Tökös zöldségleves » Lecsóshús » Lecsós csirke kuszkusszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.