| Zöldbabpaprikás receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg zöldbab (esetünkben mirelit) 30 dkg darált hús (csirke) 2 fej hagyma 2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj 1 zöldpaprika 1 evőkanál pirospaprika só, bors tejföl a tálaláshoz Elkészítés: A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval. Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük. Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |