Tutireceptek.hu fejléc

Spenót-torta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
50 dkg fagyasztott parajpüré
2 tojás
2 dl tej

fél kk őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
fél kk provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:
A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.)
Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.)
A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük.
Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Lehet leveles tészta alappal is csinálni, és kockázott sonkát, vagy virslit rakni a spenótra, és reszelt sajt. Igy gyorsabb.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Meme555


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini ropogós tésztában » Gombás nyárs » Erdőszéli gombás tojás » Rakottkáposzta
» Sonkás karfiol » Sült zöldséges penne » Rakott brokkoli másként » Ételízesítő háztájiból
» Sajtos rántott karfiol » Zöldpaprika sörtésztában » Sajtszósz párolt zöldségekhez » Köpönyeges burgonya parázson
» Répás hússal töltött burgonya » Parajjal töltött palacsinta » Serpenyős krumpli » Rakott spárga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.