| Spenót-torta receptZöldséges ételek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre 12 dkg burgonya 2 dl finomliszt 1 kk sütőpor 1 kk fokhagymakrém 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin 50 dkg fagyasztott parajpüré 2 tojás 2 dl tej só fél kk őrölt bors 15 dkg reszelt sajt fél kk provence-i fűszerkeverék Elkészítés: A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük. Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.) Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.) A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük. Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Lehet leveles tészta alappal is csinálni, és kockázott sonkát, vagy virslit rakni a spenótra, és reszelt sajt. Igy gyorsabb. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Meme555 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |