| Francia zöldségtál receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1/2kg paradicsom 30dkgparadicsom paprika 1/2kg padlizsá1 1/2kg cukkini 1dl olivaolaj citrom,só,őrőltbors csipet cukor 1-1ág tárkony,oregáno,bazsalikom,kakukkfű 2dl száraz fehérbor 1ek.finomra vágott petrezselyem Elkészítés: A paprikát falatnyi kockára vágjuk.A padlizsánt és cukkinit mosás után szárazra töröljük,héjastul feldaraboljuk,és citromlével meglocsoljuk. A meghámozott paradicsomokat negyedekre vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. Az olajat felforrosítjuk majd,beledobjuk a hagymát,de mielőtt megpirulna, hozzáadjuk a zöldségeket,és néhány percig ovtosan kevergetve piritjuk.Sóval,borssal,csipet cukorral, zöldfüszerekkel ízesítjük,majd felöntjük borral,és laasan bő fél órán keresztül pároljuk. Időnknt megkevergetjük, le ne föjön,mert a fözés végére nem sok lé marad alatta. Tanácsok: Ez francia egytálétel,fogyasztható melegen önálló éteként, vagy sült húsok mellé, köretnek,sőt hideg előételként is kínálhatjuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ybi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |